De deuren staan wijd open bij Rawijs

Rawijs is een CSA, opgericht door  Alex en Linda Floré-Boone (voormalige azaleawekers). Op op 15 maart organiseerden ze een infodag om mensen uit de buurt warm te maken voor het concept CSA / zelfplukboerderij.

De passie en het respect voor de natuur maakten het Alex en Linda onmogelijk om in de bloementeelt werkzaam te blijven. De druk die door veilingmeesters werd uitgevoerd op de vorm van de planten zorgde er voor dat het niet langer haalbaar was om op een natuurlijke wijze te telen. Deze ervaring heeft de doorslag gegeven om een nieuwe weg in te slaan en de grote serres een nieuwe bestemming te geven.

“Voor de consument moet een komkommer niet recht zijn maar smakelijk , voor de winkels moet een komkommer recht zijn en in een bakje passen”

Tijdens de infodag sprak ik  een aantal geïnteresseerden en stelde de vraag wat hen aanspreekt aan een CSA-zelfpluktuin.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/139252796″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s